Paluszki Stema Polska występują w wielu wariantach smakowych i dzięki nim szybko przygotujesz smaczne przegryzki zarówno wytrawne jak i słodkie.
Na słono
Do sałatki cezar lub caprese dodaj paluszki wytrawne np. Bez-E lub BIO z ziołami prowansalskimi, które dopełnią sałatkę i stanowić będą sycący dodatek zamiast tradycyjnych grzanek. Paluszki możesz pokruszyć i posypać nimi sałatkę lub położyć obok caprese, a goście swobodnie po nie sięgną. Wytrawne paluszki z bazylią i oregano lub orkiszowe owiń szynką parmeńską tworząc ciekawą przekąskę. Możesz je także podać z różnymi dipami np. pomidorowym, czosnkowym czy jogurtowym. Wystarczy włożyć je do ładnych wysokich szklanek, będą wyglądały na stole lepiej, niż chipsy w miskach.
Na słodko
Miłośnicy słodkości, którzy chcą spróbować nowych wersji swoich tradycyjnych deserów z powodzeniem mogą je urozmaić słodkimi paluszkami Stema Polska np. Bez-E z miodem i migdałami – doskonały zamiennik ciasteczek – lub Bio z miodem i otrębami. Są świetne jako dodatek do jogurtu greckiego ze świeżymi owocami. Wystarczy nałożyć jogurt do pucharków, następnie dodać sezonowe owoce np. maliny, poziomki, jagody, a do tak przygotowanego deseru włożyć kilka chrupiących paluszków, które sprawią, że deser będzie smakował i wyglądał jeszcze lepiej.
Słodkie paluszki można wykorzystać jako dodatek do czekoladowych i owocowych sosów, które wykonasz samodzielnie. Świeże owoce wystarczy zmiksować, czekoladę zaś rozpuścić w kąpieli wodnej. Sos czekoladowy możesz wykonać także samodzielnie z kakao, mleka, wody i cukru. Sosy podaj w estetycznych kolorowych miseczkach obok paluszków, razem stworzą pyszną słodką przekąskę, którą pokochają nie tylko dzieci.
Stema Polska (dawniej Manless 1995) to polska firma mająca w ofercie największy wybór paluszków grubych, cienkich, słodkich i wytrawnych. Paluszki wypiekane są z naturalnych składników, co czyni je nie tylko smaczną, ale i zdrową przekąską. Stema Polska uzyskała certyfikat BIO i tym samym, jako jedyna w Polsce, rozpoczęła produkcję paluszków ekologicznych. Zakład produkcyjny znajduje się na Mazowszu, w Nowej Pułapinie (Baranów). W swojej ofercie ma m.in. ponadczasowe paluszki z sezamem, które wprowadzili w Polsce jako pierwsi.
Wasze Komentarze
Jeszcze nie skomentowano powyższego artykułu.Wszystkie komentarze są własnością ich autorów. Autor ponosi pełną odpowiedzialność za treść wpisu. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, planetakobiet.com.pl może przekazać wszelkie informacje stronom zainteresowanym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu.